O lume mai bună

Aş dori o lume mai bună, o lume în care armonia, împlinirea, creativitatea, iertarea, menirea, relaţia noastră cu Dumnezeu, prietenia, iubirea să facă parte din viaţa noastră. O lume în care fiecare trăieşte viaţa pe care o iubeşte.

Armonia  ar trebui s-o găsim în primul rând în noi înşine. Atunci când ne iubim cu adevărat pe noi înşine, atragem relaţii pline de iubire şi armonie cu ceilalţi.

Ne aflăm pe pământ pentru a aduce o viaţă îmbelşugată, o viaţă plină de fericire, bucurie, sănătate şi împlinire. Împlinirea este dreptul nostru şi, de fapt, sensul existenţei noastre.

Tot ceea ce crede mintea noastră, creativitatea  aduce la viaţă. Dacă credem în luptă , creativitatea noastră ne va furniza multe situaţii diverse care ne dau ocazia să ne luptăm. Dacă noi credem în durere, creativitatea noastră ne va aduce circumstanţe care să ne creeze durere. 

Pe măsură ce exersăm trăirea stării de iertare faţă de o persoană pe care am judecat-o anterior sau pe care o judecăm acum ca fiind lipsită de iubire faţă de noi, facem să dispară legătura dintre judecată şi sentiment. Aspiraţia de a exersa iertarea faţă de toţi cei pe care i-am simţit lipsiţi de iubire cu noi este, cu adevărat, un cadou al iubirii de sine.

Când suntem conştienţi de menirea noastră, indiferent de ce ni se întâmplă, apare nesemnificativă din perspectiva menirii pe care o avem. Ar trebui să fim încântaţi atunci când ne rostim menirea.

Pentru atingerea stării de bucurie, trebuie să simţim şi să exprimăm bucuria din interiorul nostru în fiecare clipă. Bucuria face parte din esenţa noastră, este sentimentul fundamental la care avem acces cu toţii.

Dacă am accepta deschis că Dumnezeu este plin de iubire şi susţine fiecare fiinţă şi fiecare lucru în toate împrejurările, atunci am experimenta o viaţă caracterizată de o deplină bucurie şi pace.

Eu cred că iubirea începe sau ar trebui să înceapă de acasă şi joacă un rol esenţial în viaţă. Bunurile materiale nu pot înlocui iubirea omenească, plină de afecţiune. Avem nevoie de iubire toată viaţa noastră.

Prietenia este unul dintre cele mai importante lucruri întâmplate omului, este un sentiment care exprimă sinceritate şi ataşament. Când între oameni există încredere şi sinceritate, atunci trebuie să fim siguri că trăim clipele fericite ale unei minunate prietenii. Nu poate exista o prietenie lipsita de aceste fundamentale calităţi.

În fiecare dintre noi există o parte atotştiutoare care ne aduce toată bucuria, armonia, împlinirea, iubirea necondiţionată pe care o putem primi. Oare suntem în stare să descoperim în noi această părticică?

 

Institutor Eva Faur

Studenta la Facultatea de Psihologie

Universitatea Babes-Bolyai

Related Images: