SCRIERI SECRETE
Nume: Moraru Aurelia

Data inregistrarii: 12.12.2004

Data explorarii: 04.03.2005

Titlu: Scrieri secrete

Tema centrala: Initierea (Calatoria)

Principalul arhetip si Eul: Sinele si Eul discipol

 

SCRIEREA VISULUI: 

papirusMa aflam intr-o cladire ce parea a fi o biserica si am iesit de acolo, am strabatut curtea si cimitirul acesteia intrand in casa parohiala. Acolo am fost intampinata de o femeie mai in varsta, smerita. M-a invitat sa iau loc intr-o incapere ordonata. Am dialogat cu ea despre carti si femeia s-a indreptat spre o firida. A deschis-o si in acel moment am putut sa observ multe carti si reviste. Femeie le-a scos cu atentie, s-a indreptat cu ele spre mine spunandu-mi ca urmeaza sa le citim. Eram surprinsa ca ele fusesera pastrate in secret in firida si am simtit cum deodata traiesc curiozitatea si bucuria de a le rasfoi si citi.

Senzaţii, sentimente si emotii in vis – Obiectivarea visului

Meditatie, liniste, echilibru in timp ce eram in biserica, bucuria de a merge prin curtea si cimitirul din contextul respectiv, afectiune la intampinarea calduroasa a femeii, mister atunci cand am observat cartile, revistele bine ascunse, impartasirea continutului nou si totodata secret din scrierile depuse in firida.

Senzaţii, sentimente, emoţii si situatii din afara visului.

Ma simt atrasa de continutul cartilor, de informatie, de noutate, de decriptarea lucrurilor ascunse, neintelese, neconstientizate; nevoia si bucuria de a invata lucruri noi si de a avea o calauza (ghid, maestru).

 

EXPLORAREA VISULUI – URMARIREA EULUI ONIRIC

Actiunile:

Am varsta actuala, sunt in biserica, ma rog, meditez, inchei acest proces si merg prin curtea bisericii si cimitir, intru in casa parohiala, conversez cu femeia despre carti, observ firida doar atunci cand merge spre ea si o deschide, ma bucur sa impartaseasca secretul si continutul scrierilor cu mine, ma simt fericita.

Nonactiunile:

Nu o intreb despre motivul depozitarii lor in firida.

Enumerarea elementelor opuse (contrastante) din vis – Obiectivare:

Biserica si Casa parohiala; femeie tanara si femeie varstnica; persoanele vii in casa si cimitirul.

Enumerarea similaritatilor din vis – Obiectivare:

Femeia instructor si femeie discipol; climatul din biserica si cel din casa parohiala; biserica si casa parohiala din vis si cele pe care le frecventez in mod obiectiv in realitate.

Enumerarea celorlalte personaje ale visului si ce fac ele:

Femeia, ma intampina cu ospitalitate, converseaza, se deplaseaza spre firida, o deschide, scoate cartile, le rasfoieste si citeste impreuna cu mine, se bucura de prezenta mea, are incredere in mine si-mi impartaseste secretul depozitarii manuscriselor si al continutului acestora.

Cea mai mare incarcatura energetica este atunci cand femeia deschide firida.

Simbol/imagine:

Biserica; cimitirul; femeia; firida cu cartile (incarcatura maxima cu energie).

Functia:

Biserica este locul unde merg cu piosenie, ma rog si simt cum ma conectez de fiecare data la o energie speciala, divina.

Cimitirul reprezinta in visul meu locul ingrijit unde sunt ingropati mortii si unde simt multa liniste.

Femeia este persoana care ma asteapta in mod special, simt respect, dragoste si impartasire.

Firida este locul secret, seiful cartilor.

Cartile reprezinta depozitul unor informatii necesare persoanei mele in momentul de fata, aspect ce ar veni in intampinarea setei de cunoastere.

Arhetipurile prezente:

Arhetipul Sinelui (persoana smerita, spirituala reprezentata de femeie);

Arhetipul Moarte-Renastere (cimitirul; invatarea noului); Arhetipul Calatoriei (femeia instructor; cartile: initiere);

Arhetipul Feminin (relationarea celor doua femei, educare, instructie dinspre femeia gazda, smerita spre femeia musafir, invitata).

Eul oniric alege sa mearga la biserica si sa viziteze femeie din casa parohiala pentru a medita religios si pentru a invata smerenia si noul; Eul Oniric se identifica in acest vis cu Arhetipul Calatoriei, al Initierii.                       

Sinteza visului:

Sursa visului imi aduce o revelatie – initierea intr-un domeniu  si imi releva ca pentru aceasta este nevoie de un instructor  care asteapta rabdator  sa-i fac o vizita. El ma asteapta smerit si ma ajuta sa calatoresc atunci cand deprind smerenia in vis si viata, castigandu-i increderea.

Sintetizaţi ceea ce poate face Eul oniric pentru a ajuta vindecarea visului si atingerea unui nou nivel de înţelegere a vieţii:

Sa calatoreasca mereu cu sentimetul de discipol!

Ce principii de baza ale vietii sunt exprimate:

Intotdeauna vei gasi o persoana de la care ai ceva nou de invatat!

Care este aici, intrebarea cheie pentru visator:

Despre ce doreste sa-mi vorbeasca visul prin comportamentul femeii atunci cand ea deschide firida cu carti?

Sarcinile visului:

Continuarea instruirii.

Tipul visului:

Instructiv, sublim.

 

Psih. dr. Aurelia MORARU

Related Images: