Workshop – Explorarea viselor prin metoda Jung-Senoi

Seminar de eliberare şi manifestare a libertăţii Eului tău

Sustinut de:

lector univ. dr. Aurelia Moraru

lector univ. dr. Ovidiu Brazdau

Coordonatori ai Centrului de Explorare a Viselor

Acreditati de catre Asociatia Internationala de Psihologia Visului (International Dream and Dreamwork Psychology Association),

sub supervizarea prof. univ. dr. Strephon Kaplan-Williams

BUCURESTI

Duminica, 7 decembrie 2014, intre orele 10.00 – 15.00

Vis

„Interpretarea viselor reprezintă calea regală către cunoaşterea activităţilor inconştiente ale minţii”, sublinia Freud. Vă întrebaţi adesea, oare ce putem cere de la noi înşine în viaţă? Răspunsul la această întrebare este să luăm realitatea aşa cum este şi nu cum am dori noi să fie. Când refuzăm emoţii şi situatii, ele apar în vis sub forma de adversari (demoni) care sunt împotriva noastră. Sursa visului readuce în faţa noastră conflictul evitat şi reprimat pentru a fi rezolvat şi încheiat.  Demonii sunt acele situaţii/persoane pe care nu le putem controla, iar până când nu le acceptăm, suntem perdanţi în bătălia cu soarta.

Paradoxul este că ne temem de distrugere, dar modul în care reuşim să ne eliberăm de temeri este chiar asumarea riscului distrugerii. Scopul viselor este datoria majoră în viaţa fiecăruia: de a separa imaginea eului personal de imaginea a ceea ce suntem şi ceea ce ar trebui să facem cu viaţa noastră. Nevoia de vindecare este o problemă spirituală  pe care o facem odată ce realizăm ce am învăţat pâna acum din necesitate şi suferinţă.

Mânia refulată în copilărie, ne/potrivirea cu partenerul, eliberarea experienţei dureroase din viaţa de adult, necesitatea schimbărilor majore (schimbarea într-o relaţie / schimbarea locului de muncă) si alte aspecte „negre”, odata trecute prin filtrul explorării visului, vor avea rezultate notabile prin înţelegerea şi direcţiile de urmat pentru prezent şi viitor.

Prin iniţierea în lucrul cu visele cunoaştem SINELE, dezvoltam noi abilităţi de a acţiona (în vis şi în viaţa cotidiană) renunţând la atitudini şi scheme comportamentale incongruente cu realitatile vieţii. Fiind liberi, putem deveni foarte creativi.  Cu cât înaintăm în acest “camp al cunoaşterii”, cu atât întregim câmpul conştient prin încorporarea şi extinderea abilităţilor Eului.

Tot ce este nerezolvat în viaţa reală, apare în vis pentru a rezolva ceea ce am respins sau amânat. Condiţia vindecării este înfruntarea spaimei din vis. Explorarea viselor aduce modificări interioare care pot influenţa viaţa noastră exterioară, dar şi relaţiile interumane, interpersonale.

De multe ori ni se întâmplă să ne aflăm în opoziţie cu viaţa, cu alte persoane şi aceasta e posibil din cauză că rămânem blocaţi într-o problemă, într-o situaţie ireconciliabilă, angajându-ne prea puţin sau chiar deloc în transformarea ei. Modalitatea prin care facem faţă situaţiilor potrivnice din vis ne vorbeşte despre modul în care noi abordăm viaţa şi pe noi înşine, visul este relevant în acest sens.

Locuri limitate: 10

Cost: 150 Lei / participant

Pauza de cafea – inclusa

Locatie: Bucuresti, Zona Universitate, str. Sarmizegetusa nr. 4 (colt cu str. Colței), interfon 4, Sector 3

Rezervare se considera efectuata dupa plata unui avans de min. 50 lei.

Detalii de plata: Moraru Aurelia, RO04 INGB 0000 9999 0406 0386

Detalii si date de contact:

Telefon: 0722 511 837 / 0722 151 809

e-mail: aurelia.moraru@yahoo.com / a.ancamoraru@gmail.com

www.explorareaviselor.ro

www.dreamwork-psychology.com

Related Images: