Autor:Psiholog Irina Cojocaru
An de an, în fiecare primavară, când natura se trezeşte la viată, ne reconfirmăm în sufletele fiecăruia din noi şi credinţa în Dumnezeu.
Cel mai mare praznic al întregii creştinătăţi, numit şi Sărbătoarea Sărbătorilor sau Bucuria bucuriilor ne învaţă adevărata fericire, aceea de a-L simţi şi urma pe cel care ne-a dat viaţă.
Învierea Domnului (Paştele) este fundamentul credinţei, învăţăturii şi spiritualităţii creştine, căci „dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică şi credinţa voastră” (I Cor. 15,14)”, spune Sfântul Apostol Pavel.
Prin înviere, Hristos a recreat lumea, redând posibilitatea omului de a dobândi Raiul. Se poate spune că omenirii i s-a acordat a doua şansă la mântuire, la viaţă veşnică în fericire. Prin înviere, Hristos a sfărâmat porţile iadului, eliberându-i pe Adam si Eva precum şi pe drepţii Vechiului Testament.
Iisus Hristos este Adevărul, Întelepciunea si Iubirea absolută. De Paste, creştinii ortodocsi se salută spunand “Hristos a înviat!”, mărturisind că acestea sunt valorile ce triumfă iar cel care raspunde confirmă cu “Adevărat a înviat!”, în semn că aşa a fost, aşa este şi că mereu adevărul, înţelepciunea şi iubirea vor caştiga.
Jertfa trupului, în perioada postului, face ca sufletul să se înalţe spiritual, primind astfel darurile lui Dumnezeu, care “nu priveşte la fata omului” ci la sufletul lui. Tot creştinul în noaptea de înviere îl primeşte pe Hristos, lumina lumii, care luminează tuturor (Ioan 8,12).
Mărturisind Învierea Domnului, arătăm dorinta că în noi, în viaţă noastră personală dar şi în lume, să domnească adevărul nu minciuna, înţelepciunea lui Dumnezeu nu viclenia, iubirea Lui nu ura. Acesta este sensul profund al sărbătorii pascale.
Fie ca Bunul Dumnezeu să ne păzească de toate relele şi necazurile vieţii, să ne dăruiască ajutor, sprijin în încercări, înţelepciune şi armonie!
Hristos a înviat!
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Comenteaza